× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

29 najlepszych przepisów na karpia

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Karp pojawia się na wigilijnym stole co roku, ale nie zawsze musi mieć ten sam smak. Jeżeli chcesz przygotować nowe, zaskakujące potrawy z tej pysznej ryby i poszukujesz inspiracji, mamy dla ciebie świąteczny poradnik - 29 doskonałych przepisów na karpia.

Artykuł pochodzi z kategorii: Archiwum

Więcej na temat:potrawy | poradnik | przepisy | karp

Zobacz również

  • Mr. Pebble i Gruda

    Powieść o miłości i śmierci w PRL, napisana słodko-gorzkim stylem. O rodzącej się w trudnych czasach miłości, mężczyźnie, który zawiódł i kobiecie, która nie miała wyboru... więcej

Reklama

Skomentuj artykuł: 29 najlepszych przepisów na karpia

Przejdź do forum »

Wyróżnij ten komentarz spośród pozostałych, niech zobaczą go wszyscy!

Aby wyróżnić ten komentarz

wyślij SMS o treści KOLOR na numer

7152

I wpisz otrzymany kod w polu poniżej

Ok

DBAMY O JAKOŚĆ! WYROŻNIJ ZA 1,23 PLN

Koszt całkowity SMS 1,23 PLN Nota prawna

? O co chodzi z wyróżnieniem

Wasze komentarze (10)

Dodaj komentarz
Jan

~Jan -

Przepis na karpia Umytego karpia układamy na dnie naczynia. Dodajemy goździki, cynamon, skrapiamy cytryną. Tak przygotowanego karpia zalewamy: * szklanką wina białego * szklanką wina czerwonego * 100 ml ginu * 100 ml koniaku * 200 ml Smirnoffa * 50 ml białego rumu i obowiązkowo * 150 ml tequili Potrawy nie podgrzewamy. Karpia wypie*dalamy, jest zbędny... : Natomiast sos... Sos jest paluszki lizać! P.S. Karp musi być martwy, inaczej bydlę cały sos wychleje!!!

SMAKOSZKA

~SMAKOSZKA -

Tylko karp niewiadomego pochodzenia śmierdzi - błotem. Proponuję karpia królewskiego sprzedawanego w starych dobrych sklepach pss, któryż to pochodzi ze stawów hodowlanych i ma mało łuski. Pozdrawiam

Mariusz

~Mariusz -

kup karpia i wypuść go do wody (na wolność) chociaż jeden dobry uczynek zrobisz

1zabka

~1zabka -

i chyba nie calkiem polskie. Ja po prostu kroje karpia na kawalki. Jeden dzien przed Wigilia posypuje jarzynka (kucharek, wegeta) obtaczam cebulka i kilkoma zabkami czosnku. W dzien Wigilii obtaczam karpia w mace pszennej nastepnie w jajku pozniej w bulce tartej i pieke na maselku na zloty kolor. To dla mnie jest prawdziwy polski karp i mysle ze w wiekszosci domach w takiej wlasnie postaci zagosci stolach - nie zas w takich cudactwach jak te przepisy

simcode

~simcode -

A ja nie jadam karpia bo śmierdzi i ma dużo ości .

prześmiewca

~prześmiewca -

obtoczyć w mące i jajku, i położyć na oleju na patelni. Buahahaha. Każdy inny sposób to dla Polki czarna magia.

lilka

~lilka -

warto też go natrzeć pietruszką i wymoczyć w mleku,polecam.

Reklama

Reklama