3 koktajle

Kir royal, Pousse cafe i Margarita

Kir royal

Składniki (125 ml):
- 1,5 cl Creme de cassis (likier z czarnych porzeczek),
- szampan do uzupełnienia,
- czerwone porzeczki do dekoracji
Przygotowanie:
Creme de cassis wlać do kieliszka. Uzupełnić szampanem. Dekorować porzeczkami.

Pousse cafe

Składniki na 1 kieliszek (ok. 75 ml):
- 3 cl Grenadine,
- 2 cl likieru Maraschino,
- 3 cl Curacao blue
Przygotowanie:
Likiery wlewać kolejno do kieliszka, lejąc bardzo ostrożnie po trzonku łyżeczki, tak aby powstały trzy warstwy.

Margarita

Składniki na 1 kieliszek (ok 75 ml):
- ćwiartka cytryny,
- sól do ozdobienia brzegu,
- 4 cl białej tequili,
- 2 cl likieru pomarańczowego,
- 2 cl soku z cytryny,
- kostki lodu
Przygotowanie:
Brzeg szklanki przeciągnąć ćwiartką z cytryny i zanurzyć w soli. Tequilę, likier, sok z cytryny umieścić w shakerze z kostkami lodu i zmiksować i wlać do szklaneczki.

Dowiedz się więcej na temat: koktajle alkoholowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje