Reklama

Ekspert: Nie rezygnuj z tradycyjnych potraw, ale jedz z umiarem!

Nie musisz czuć głodu, by tracić kilogramy. Niezależnie od pory roku w odchudzaniu zawsze najważniejsze są częste posiłki o stałych porach, z założeniem, że w pierwszej części dnia jesz więcej niż później.

Nie musisz czuć głodu, by tracić kilogramy. Niezależnie od pory roku w odchudzaniu zawsze najważniejsze są częste posiłki o stałych porach, z założeniem, że w pierwszej części dnia jesz więcej niż później.

Nie nastawiaj się na odchudzanie w Boże Narodzenie. Postaraj się ograniczyć ilość jedzenia, ale nie pozbawiaj się przyjemności z tradycyjnych dań, po które można sięgnąć dopiero za rok. Jeśli potrafisz, zrezygnuj z całorocznych produktów, np. pieczywa, ziemniaków, masła czy słodkich napojów.

Jeśli po świętach przybyło ci kilogramów, nie wpadaj w panikę! Twój organizm potrzebuje czasu na strawienie ciężkostrawnych smażonych potraw. Jeśli wrócisz do częstego, rozsądnego jedzenia posiłków, twoja waga szybko spadnie i spokojnie zmieścisz się w sylwestrową sukienkę!

Reklama

Ekspert Halszka Gędek, dietetyk przyjmuje w poradni Żywieniowej Food Line w Warszawie.

Świat & Ludzie
Dowiedz się więcej na temat: ekspert
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy