Gorąca kanapka z szynką

Idealne śniadanie w 10 minut.

Użyj funkcji opiekania na chrupko lub grill
Użyj funkcji opiekania na chrupko lub grill123RF/PICSEL

Składniki:

4 kromki pieczywa tostowego, 4 plastry szynki, 4 plastry żółtego sera, zielona papryka, łyżka papryki z tubki.

Przygotowanie:

Posmaruj pieczywo masłem i papryką z tubki. Ułóż je na prostokątnym naczyniu żaroodpornym. Na tostach ułóż plastry szynki, paprykę, nakryj plastrami sera i oprósz papryką. Ogrzewaj w kuchence przez 8 minut. W połowie czasu ogrzewania odwróć talerz o 180 stopni. Czas pieczenia zależy od grubości plastrów sera - kiedy się roztopi, można wyjąć z mikrofali gotowe kanapki.

Czas przygotowania - ok. 10 min.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas