Gorąca kanapka z szynką

4 kromki pieczywa tostowego, 4 plastry szynki, 4 plastry żółtego sera, zielona papryka, łyżka papryki z tubki. Czas przygotowania - ok. 10 min.

Posmaruj pieczywo masłem i papryką z tubki. Ułóż je na prostokątnym naczyniu żaroodpornym. Na tostach ułóż plastry szynki, paprykę, nakryj plastrami sera i oprósz papryką. Ogrzewaj w kuchence przez 8 minut. W połowie czasu ogrzewania odwróć talerz o 180 stopni. Czas pieczenia zależy od grubości plastrów sera - kiedy się roztopi, można wyjąć z mikrofali gotowe kanapki.

Dowiedz się więcej na temat: plastry | przystawki i przekąski | potrawy z mikrofalówki

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje