Reklama

Hiszpańska kuchnia erotyczna

W słonecznej Hiszpanii tego lata zapanowała moda na erotyczną kuchnię. Wystarczy tylko wiedzieć, co z czym zmieszać, by skłonić partnera do czegoś więcej niż tylko uśmiechu.

Okazuje się, że potrawy zaostrzające nasz seksualny apetyt są na wyciągnięcie ręki. To np. jabłko - wszak nie bez powodu Ewa kusiła Adama właśnie tym owocem. Podobnie działa awokado (i to nie tylko miąższ ale i pestka).

Silnym afrodyzjakiem jest czekolada. Aztekowie nie mieszali jej z cukrem, ale z chili, dzięki temu - jak twierdzili - siła erotyczna wzrasta kilkukrotnie. Ale ważne są też przyprawy - cynamon, rozmaryn czy kolendra oraz żeń-szeń.

Jednak - jak podkreślają zwolennicy erotycznej kuchni - najważniejszy jest sposób podania i przygotowania potraw. Zachęcają też ,aby od czasu do czasu zjeść posiłek w łóżku.

Reklama
RMF
Dowiedz się więcej na temat: Hiszpania | kuchnia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy