Reklama

Mistrzowie w jedzeniu pierogów

Adam Rosik ze Szczecina oraz torunianin Jakub Romanowski zostali w sobotę, 16 sierpnia w Karpaczu mistrzami świata w jedzeniu pierogów.

Adam Rosik ze Szczecina oraz torunianin Jakub Romanowski zostali w sobotę, 16 sierpnia w Karpaczu mistrzami świata w jedzeniu pierogów.

Mistrzów jest dwóch, bo w zawodach rywalizowano w dwóch konkurencjach. W jednej zwyciężał ten, kto zjadł najwięcej ruskich pierogów w ciągu 12 minut, a w drugiej ten, kto spałaszował pięć pierogów w najkrótszym czasie.

Rosik pochłonął 25 pierogów, aż o 10 więcej niż wicemistrz. - Do dziesiątego pieroga było łatwo, ale udało mi się wygrać tylko dzięki dopingowi żony Moniki. W ogóle nie trenowałem, a na dodatek rano zjadłem normalne śniadanie. Pierogi były bardzo dobre, tylko na początku były gorące i parzyły w usta - powiedział.

Reklama

Romanowskiemu udało się zjeść pięć sporych rozmiarów ruskich pierogów w półtorej minuty.

Konkurs odbył się w hotelu "Karkonosze". Pomysłodawcą mistrzostw jest dyrektor obiektu Jacek Musiał.

INTERIA.PL/AFP/PAP
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy