Paluszki grissini z dipami

Czas na imprezę!

Składniki:

Reklama

- 2 opakowania paluszków grissini,
- 10 dag cieniutkich plasterków szynki parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej,
- po 10 dag zielonych i czarnych oliwek,
- 2 opakowania serka homogenizowanego,
- sól, pieprz,
- łyżka mieszanki posiekanych ziół,
- łyżka pasty paprykowej, sól czosnkowa,
- 2-3 kropelki tabasco,
- posiekana papryka do dekoracji

Przygotowanie:

Paluszki grissini poowijaj plasterkami szynki, ustaw w wysokiej szklance. Jeden serek wymieszaj z ziołami. Dopraw pieprzem i solą czosnkową. Drugi serek wymieszaj z pastą paprykową, dopraw solą, pieprzem i tabasco. Posyp papryką. Dipy ustaw obok grissini, obok umieść w miseczkach oliwki.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: dip | przystawki i przekąski

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje