Polecane diabetykom

Nie jedz białego pszennego chleba, puchatych i słodkich bułek, francuskich rogali.

• Wybieraj pieczywo razowe i graham. Jadaj chleb chrupki i bułki z pestkami, np. słonecznika.

Reklama

• Zrezygnuj z białego ryżu i makaronu z mąki z pełnego przemiału. Jedz kaszę gryczaną, makaron z pełnego ziarna, ryż brązowy niełuskany.

• Zrezygnuj z tłustych mięs: wieprzowiny, wołowiny, podrobów, kaczki, gęsi, baraniny. Jak najczęściej jadaj ryby morskie, np. dorsza, makrelę, łososia. Oprócz nich też pstrągi.

• Unikaj mocno dojrzałych owoców, np. bananów, arbuzów, winogron, gruszek, truskawek.

Wybieraj pomarańcze, grejpfruty, kiwi, porzeczki, wiśnie, czereśnie.

• Kompozycja ziół wspomaga metabolizm

Herbatka Diabetosan fix zawiera owocnie fasoli, korzeń cykorii i liście pokrzywy. Te składniki zmniejszają np. wchłanianie glukozy i zwiększają wrażliwość organizmu na insulinę. Nie zastąpią diety, ale ją wspomogą.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje