Przystawka z jabłek i boczku

Podawana na ciepło.

Składniki:

Reklama

- 1 kg jabłek,
- 20 dag wędzonego boczku,
- majeranek lub kminek

Przygotowanie:

Boczek pokroić w drobną kostkę, stopić w rondlu, wyjąć skwarki. Jabłka obrać, wyjąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. Ostrożnie włożyć do gorącego tłuszczu i ciągle mieszając, dusić, aż staną się szkliste. Wtedy dodać majeranek lub kminek. Skwarki wymieszać. Odstawić z ognia. Podawać na ciepło z chlebem. Koniecznie podawać na kilku rodzajach chleba (pumpernikiel, wielozbożowy, pszenny).

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: jabłka | ciepło | przystawki i przekąski

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje