Sałatka z porów - przysłała Ania

1 duży por; 4 jajka na twardo; 2 jabłka; mały słoiczek majonezu np. Helmans Babuni; 1 kubek śmietany 18%; sól; pieprz

Przyrządzanie

Reklama

Pora kroimy w kostkę, jeśli jest bardzo ostry, można sparzyć wrzątkiem. Jajka i jabłka (obrane ze skórki i gniazd nasiennych) również kroimy w kostkę. Wszystko wkładamy do miski, zalewamy śmietaną oraz majonezem i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę powinno się schłodzić około pół godziny przed podaniem. Jest pyszna - polecam!

Dowiedz się więcej na temat: pieprz | jabłka | jaja | sałatka

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje