Sam sobie przyrządź rybę w restauracji

Weź wędkę, wypłyń w morze, złów rybę i przyrządź ją sam w dobrej restauracji! Dla wielu ludzi to tegoroczny hit nad Bałtykiem. Właściciele restauracji otwierają przed turystami drzwi do kuchni, zgodnie z zasadą klient nasz pan. A klienci za swoją ekstrawagancję zapłacą dużo.

Właściciele nadmorskich restauracji długo opierali się temu pomysłowi, ale w końcu ulegli. Tę modę kreowała m.in. Ludmiła Gołąbek z Łeby. Najprawdopodobniej to ona jako pierwsza pozwoliła turystom przekroczyć próg swej kuchni: "Idziemy na rękę naszym gościom, wiemy, że to jest ich hobby, dlatego zezwalamy na to".

Reklama

Takiej ekstrawagancji spróbował także reporter RMF. Wszedł do restauracyjnej kuchni wraz ze swą rybą; zaznaczył, że nie potrafi gotować. Kucharz nie wyrzucił go, a wręcz przeciwnie - po krótkiej lekcji Adam Kasprzyk przyrządził węgorza w sosie ogórkowym.

Ta moda, zapewne jak każda, przeminie, a w kolejnych sezonach będą pojawiać się nowe. Ciekawe, czy bardziej nietypowe?

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje