Skrzydełka po chińsku - przysłał Paweł
Archiwum
Przepis dla 4 osób: 20 skrzydełek kurzych; łyżka oleju; 2 łyżki miodu; 1/2 szklanki rosołu, 5 łyżek sosu sojowego, 5 łyżek słodkiej nalewki (najlepiej wiśniowej), 1 łyżeczka imbiru
Przyrządzanie:
Skrzydełka kurze gotować przez około 15 min. Następnie wyjąć i odsączyć. Na patelni przesmażyć olej z miodem. W tym czasie w dużej szklance wymieszać rosół z sosem sojowym, nalewką i mbirem. To wszystko dodać do oleju z miodem, krótko przesmażyć. Skrzydełka włożyc do garnka (wcześniej pozwijać, żeby zajmowały mało miejsca) zalać wywarem i całość gotować ok 1 godziny. Może zabiera to trochę czasu, ale Palce Lizać!!!