Reklama

Tort jogurtowy z makiem

Składniki na 12 porcji

• 2 blaty biszkoptowe
• 7 łyżeczek żelatyny
• 3,5 szkl. jogurtu
• 1 szkl. śmietany 36 proc.
• 1/2 szkl. cukru pudru
• 1 tabliczka startej czekolady
• 2 łyżki ugotowanego maku
• bita śmietana i masa marcepanowa do dekoracji

Sposób przygotowania

• Żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij. Jogurt połącz z cukrem, śmietaną i żelatyną.

• Do tężejącego kremu dołóż czekoladę i mak, wymieszaj. Na dnie tortownicy umieść jeden blat, rozsmaruj na nim krem. Przykryj drugim biszkoptem i schładzaj 2-3 godziny.

Reklama

• Boki tortu udekoruj bitą śmietaną, a wierzch falbanką z marcepana. Na niej ew. ułóż kwiaty, np. goździki.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy