Reklama

Tort waniliowy z powidłami

Składniki na 12 porcji:

• 3 blaty biszkoptowe
• 1,5 kostki masła
• 3 żółtka
• 2/3 szkl. cukru pudru
• rdzeń z dwóch lasek wanilii
• pół słoika powideł
• 5-6 łyżek soku z winogron

Sposób przygotowania

• Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem i żółtkami na puszystą masę. Wymieszaj z rdzeniem wanilii. Blaty biszkoptowe lekko skrop sokiem winogronowym.

• Na spodnim placku rozsmaruj powidła. Nałóż drugi krążek i połowę kremu. Przykryj ostatnim krążkiem ciasta i lekko dociśnij.

Reklama

• Wierzch i boki tortu posmaruj cienko kremem, ew. boki ciasta obsyp wiórkami kokosowymi.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy