Reklama

Żółty ser na próchnicę i...potencję

Żółty ser ma właściwości przeciwpróchnicze. Zapobiega powstawaniu kwasów niszczących szkliwo zębów.

Właściwości te wiążą się z alkalicznym działaniem sera. Osoby, które regularnie jedzą żółty ser po posiłkach, mogą liczyć na połowę mniej ubytków w zębach.

Żółty ser zawiera dużo wapnia i witaminy D, która ułatwia jego wchłanianie. Ma też sporo dobrze przyswajalnego cynku, który wzmaga męską potencję.

Uwaga!

Z umiarem żółty ser powinny spożywać osoby z wysokim poziomem cholesterolu. Ser zawiera dużo nasyconych kwasów tłuszczowych, które ten poziom podnoszą.

Żółte sery mogą być przyczyną uczulenia. Niektóre (np. cheddar, parmezan, roquefort) powodują migrenowe bóle głowy.

Reklama
INTERIA.PL
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy