Zupa z dyni

Rosół z 2 l wody i 2 kostek rosołowych; 2/3 szklanki śmietany; 700 g dyni; 3-4 łyżki ryżu; cebula; 3 strąki papryki; 2 łyżki koncentratu pomidorowego; 2 łyżki oliwy; sól; pieprz; papryka mielona.

Umytą i obraną dynię zalewamy częścią rosołu i przecieramy po ugotowaniu. Oczyszczoną i pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę podsmażamy razem z ryżem, zalewamy pozostałym rosołem i gotujemy. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy. Zupę łączy się ze śmietaną i przecierem z dyni, gotuje i doprawia do smaku.

Reklama

Uwaga - działa jak afrodyzjak.

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: zupa | dynia

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje