× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

 Gorzka brukselka (10)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 460

Re:  Gorzka brukselka

Napisał(a): Gość -

Brukselkę gotuję tak: przebieram ją i myję, następnie każdą u nasady lekko nacinam na krzyż. Gotuję wodę z solą i CUKREM , cukru około 1 łyżeczki na półtora litra wody, ja daję na wyczucie, do wrzątku wrzucam brukselkę. Kapustne mają dużo gazów, więc ja gotuję je bez przykrycia. Tak ugotowana brukselka jest równomiernie miękka i nie jest gorzka.

Re:  Gorzka brukselka

Napisał(a): Gość -

Zagotować brukselkę w wodzie dodając łyżkę soli i łyżkę cukru ok. 5 minut i odlać wodę. Zalać wrzątkiem i ponownie zagotować z sola i cukrem i po 5 min. odlać wodę. Zalać wrzątkiem itd. .......Jeśli trzeba odlać jeszcze następną wodę, jeśli nie, gotować już do miękkości.
Nie jest to mój sposób ale zapożyczony i od tej pory jadam brukselkę

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony:  Gorzka brukselka

Reklama