× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Jak smażyć ryby-mrożone !!!!!!! (22)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 84434

Jak smażyć ryby-mrożone !!!!!!!

Napisał(a): Gość -

Witam
Jak smażyć ryby???Mam problem,lubię rybki ale kiedy smażę to już ich nie lubię :)
-przyklejają się do patelni,panierka zostaje na patelni,olej pryszcze po całej kuchni-próbowałam umażyć rozmrozone,zamrożone,bardzo rozgrzany olej...I ZAWSZE PANIERKA ODKLEJA SIĘ OD RYBYI ZOSTAJE NA PATELNI!!!
POMOCY !!!
**********Wesołych smacznych świąt*************

Re: Jak smażyć ryby-mrożone !!!!!!!

Napisał(a): Gość -

Najlepiej rybkę taką zamrożoną rozmrozić i następnie lekko osuszyć z nadmiaru wody wówczas panierka na pewno nie przywrze do patelni. Po drugie nie smaż na mega ogniu dlatego pryska Ci olej. Jak nie masz za dużo czasu i te rybki masz zamrożone to włóż pod gorącą wodę szybciej się rozmrożą lub zamrożoną oprósz mąką później jajkiem znowu mąką jajkiem i dopiero bułką tartą. Pozdrawiam.

Re: Jak smażyć ryby-mrożone !!!!!!!

Napisał(a): Gość -

Ryby przyrządzam barzo często. Można powiedzieć, że jestem uzależniona i gdyby nie to iż są tak potwornie drogie mogłabym nic innego nie jeść. Jeśli chodzi o smażenie to w pierwszej kolejności musimy dobrze rozgrzać patelnię i tłuszcz jeśli smażymy z tłuszczem. To podstawa sukcesu. Ryby mrożone panierowane smażymy nie rozmrożone, wtedy pewnikiem będzie nieprzyjemnie tłuszcz strzelał, ale na to jest rada, trzeba kupić taką siatkową przykrywkę na patelnie (do nabycia w sklepach AGD). Natomiast ryby mrożone bez panierki należy rozmrozić. A następnie tak jak i ryby świeże przyprawić i obtoczyć panierką. Dodam jeszcze, że ja najbardziej lubię obtoczyć samą mąką. Wtedy mi najbardziej smakuje.

Re: Jak smażyć ryby-mrożone !!!!!!!

Napisał(a): Gość -

Dziekuję
Miałam zamrożoną-panierka nie chce się przykleić (jajko,bułka,mąka,)
Jak rybę-Filety(kostki z dorsza,) rozmroże to rozpada się na patelni.
Dzisiaj smażyłam filety z Miętusa-KOSZMAR
Pozostaje mi chyba jadać rybkę u znajomych :)

Re: Jak smażyć ryby-mrożone !!!!!!!

Napisał(a): Gość -

Rybę rozmrozić, pokroić na "dzwonki",zrobić tzw".macerkę" : kilka lyżek oleju, lyżeczkę przyprawy do ryb,dwa ząbki czosnku na drobno i łyżeczkę vegety,do miski z rybą wylać "macerkę" ,całość wymieszać ,przykryć i na kilkanaście godz.do lodowki .Następnie w jajku "i bułce tartej (można w mące),(dla oszczędnych proponuję jajko wbić do miski z rybą i wymieszać . Na patelni olej lekko podgrzać, wyłożyć rybę ,przykryć pokrywką i smażyć na bardzo wolniutkim ogniu (kuchenka gazowa-zapalony palnik tylko tyle co się utrzymuje płomien )trwa to okolo 1godz.(na jedną sronę pół godz.smażyć i na drugą stronę pól.godz.)Ryba jest ,soczysta,miękka,smaczna,ma piękny zloty kolor,nie jest przypalona .W taki sam sposob smażę schabowe czy mielone kotlety.Życzę smacznego i pozdrawiam świątecznie..

Re: Jak smażyć ryby-mrożone !!!!!!!

Napisał(a): Gość -

U nas jemy pangę... odmrażam, odciskam dobrze z wody .. sól pieprz, moczę w jajku i obtaczam w bułce tartej. Spróbuj tak, polecam. Pamiętam, że często też sie denerwowałam, jak smażyłam inne ryby w kostkach... tak jak mintaj

Re: Jak smażyć ryby-mrożone !!!!!!!

Napisał(a): Gość -

a ja polecam ciasto zamiast panierki składniki wprawdzie są takie same ale o wiele smaczniejsze w ten sam sposób robie kotlety,rybke rozmrazamy tylko troszke i osuszamy (osobiscie mało kiedy kupuje mrozone bo mam swoje,zreszta zważcie sobie kupne przed i po rozmrożeniu- ile płacimy za lód....!!. ) potem solimy pieprzymy wdł. uznania ciasto:rozmieszać 2 jajka dodać czubatą łyzke gęstej śmietany ok.2-3 łuzki mąki zamieszac dość gęste ale lejące cisto maczać rybke smazyć,jak nie miałam raz śmietany dałam zwykły kefir i też był super wiec i zw.jagurt sie pewno nada.Bogatsza wesja to obłożenie rybki przed maczaniem w cieście talarkami cebuli,jeśli tokotlety warto odstawic do lodówki na chwile wtedy cebulka zmieknie i dobrze sie mieska trzyma potem do ciasta i na patelnie... polecam:) smacznego!

Re: Jak smażyć ryby-mrożone !!!!!!!

Napisał(a): Gość -

żeby odpocząć od panierek polecam rybe rozmrozic na masełko smażyc nie przewracając az sie zrumieni potem z drugiej strony,posolić dodac talarki cebulki, ząbek czosnku,czerwoną parykę przykryć i poddusić dodac przecier doprawić pieprzem,oregano czy co tam kto lubi i jeszcze chwile poddusić na malutkim ogniu.....i zajadac się ja najbardziej lubię z ryżem lub makaronem ale spokojnie mozna podac z ziemniaczkami lub z chlebkiem na kolacje...

Re: Jak smażyć ryby-mrożone !!!!!!!

Napisał(a): Gość -

Witam, rybkę trzeba rozmrozić i dobrze odcisnąć, następnie dobrze jest rybkę przyprawić i natrzeć ziołami, oprószyć mąką i przełożyć na 15 min. do roztrzepanego jajka, obtoczyć w bułce tartej i kłaść na dobrze rozgrzany olej. Panierka powinna się dobrze trzymać-jeśli nie radzę zainwestować w nową patelnię, pozdrawiam.;)))

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Jak smażyć ryby-mrożone !!!!!!!

Reklama