× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

JAK ZROBIĆ KREM DO TORTU W BIAŁYM KOLORZE? (12)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 6569

Re: JAK ZROBIĆ KREM DO TORTU W BIAŁYM KOLORZE?

Napisał(a): Gość -

Chodzi o krem jako taki czy o masę cukrową, którą teraz często w cukierniach pokrywa się torty różnych kształtach? Jeśli o tę masę cukrową, to zajrzyj tutaj: http://smaker.pl/przepisy/ciasta-i-desery/przepis/tort-z-masa-cukrowa,24963 i tutaj http://smaker.pl/przepisy/ciasta-i-desery/przepis/tort-na-chrzciny,25790 - to są przepisy na torty z takimi masami, może Cię zainspirują. A jeśli wolisz taki puszysty, biały lukier to spróbuj tego: http://smaker.pl/przepisy/ciasta-i-desery/przepis/tort-orzechowy-z-bialym-lukrem,25191 :)

Re: JAK ZROBIĆ KREM DO TORTU W BIAŁYM KOLORZE?

Napisał(a): Gość -

Myśle, że masa cukrowa wizualnie da najlepszy efekt ale po co obkładać tort czyms czego raczej nikt nie zje (no chyba, że ktoś lubi baaardzo sam cukier). Moim zdaniem ładny efekt osiągniesz smarując wierzch tortu bitą śmietana z dodatkiem mascarpone. Dla polepszenia efektu po zastygnięciu masy mogłabyś ewentualnie delikatnie opruszyć ja jakims białym proszkiem typu: cukier puder, zabielacz do kawy, mleko w proszku lub drobniutko zmielone wiórki kokosowe.

Re: JAK ZROBIĆ KREM DO TORTU W BIAŁYM KOLORZE?

Napisał(a): Gość -

Pomagałam siostrze w przygotowaniu tortu na komunię i użyłyśmy śmietankowego kremu do tortów Dr. Oetkera, jak się wybierze tą opcję z ukręcaniem z masłem wychodzi naprawdę gęsty i świetnie nadaje się do dekoracji

Re: JAK ZROBIĆ KREM DO TORTU W BIAŁYM KOLORZE?

Napisał(a): Gość -

ja w zeszłym roku robiłam tort w kształcie księgi na komunie i tort obłożyłam śmietana kremówka 36%, jeżeli ubijesz ja z odrobina cukru na sztywno i dodasz śmietanfix to bedzie sie trzymac, pozdrawiam i trzymam kciuki (sproboje dodac moj tort na smakera może ci sie spodoba)

Re: JAK ZROBIĆ KREM DO TORTU W BIAŁYM KOLORZE?

Napisał(a): Gość -

Mozesz zrobic krem "rafaello":


0,5 litra smietany 36%
200g smietany 18%
2 opak. smietany sniezki w proszku
2 biate czekolady po 100g (milka jest najlepsza)
1,5 paczki wiorkow kokosowych(niekoniecznie)

zmiksowac kremowke, smietane i sniezki oraz rozpuszczone i ostudzone czekolady, na koniec dodac wiorki iwymieszac. Smacznego

Re: JAK ZROBIĆ KREM DO TORTU W BIAŁYM KOLORZE?

Napisał(a): Gość -

Zgadza sie,najlepiej po prostu użyc śmietany Śnieżki w proszku,rozmiksowac i będziesz miała śnieżko-białą polewę. Ewentualnie możesz dodac masy cukrowej i uczynic ją głównym składnikiem,wtedy polewa będzie o wiele słodsza.

Re: JAK ZROBIĆ KREM DO TORTU W BIAŁYM KOLORZE?

Napisał(a): Gość -

Dziękuję za rady.Dzisiaj upiekłam biszkopt , dla próby ubiłam śnieżkę dodając trochę cukru ,dodałam serek mascarpone i wymieszałam delikatnie, potem przełożyłam tą masą biszkopt.Jutro wypróbuję jak wyszło.Pozdrawiam.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: JAK ZROBIĆ KREM DO TORTU W BIAŁYM KOLORZE?

Reklama