× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

jaki ser do sernika? (10)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 1410

Re: jaki ser do sernika?

Napisał(a): Gość -

uważam , że do lekkich puchowych serników lepszy jest serek z wiaderka ( kupuję w biedronie ale w tej chwili nie pamiętam nazwy czy producenta) a tych ciężkich i mokrych - prawdziwy twaróg najlepiej ze wsi - zalezy kto co woli :)

Re: jaki ser do sernika?

Napisał(a): Gość -

Mama koleżanki piecze ciasta podobnie jak jovita ser "Mój ulubiony"i bardzo mi smakują jej serniki.Natomiast ja piekłam kiedyś z sera w wiaderkach,ulubionym był z firmy Krasnystaw i raz mi się udał a raz nie.
Teraz preferuję półtłusty twaróg i sama go mielę, lub przepuszczam przez praskę do ziemniaków i serniki mam udane.
Oczywiście bardzo dobry jest ten zrobiony przez wiejskie gospodynie, ale niestety nie mam już do niego dostępu.

Re: jaki ser do sernika?

Napisał(a): Gość -

proponuje żółty z dziurami albo pleśniowy... a co raz inaczej :-)

a tak na poważnie, najlepiej kupić ser półtłusty w kostce, i samemu zmielić - jeśli sernik ma być lekki i puszysty to nawet 3 razy...
a jesli masz dostęp do sera prosto wiejskiego to mogę Ci tylko pozazdrościć... taki jest najjjjlepszy.
pozdrawiam i udanych wypieków

Re: jaki ser do sernika?

Napisał(a): Gość -

A ja podziwiam wszystkich, którzy sami mielą sernik - dla mnie to jedna z tych "potwornych" czynności w kuchni (obok mielenia maku, tarcia ziemniaków itp.), która odbiera radość jedzenia. Bez wątpienia takie serniki są najlepsze :)
Jeśli chodzi o "gotowe sery" ktoś kiedyś polecił mi serki niemieckie (sprzedawane np. na targu), ale trudno je dostać. Teraz trwają moje poszukiwania polecanego serka "Mój ulubiony"

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: jaki ser do sernika?

Reklama