× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Pomocy Szukam przepisu na Schab faszerowany mięsem mielonym! (8)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 1379

Pomocy Szukam przepisu na Schab faszerowany mięsem mielonym!

Napisał(a): Gość -

Witam:) poszukuje przepisu na schab faszerowany mięsem mielonym. Szukałam już w internecie chyba wszędzie gdzie tylko by się dało ale bez skutku:( Słyszałam od kogoś ,że jest to wyśmienita potrawa ,wiem tylko ,że tam dodaje się jeszcze ser żółty i paprykę czerwoną. Bardzo proszę o pomoc!! z góry dziękuje:)

Re: Pomocy Szukam przepisu na Schab faszerowany mięsem mielonym!

Napisał(a): Gość -

Z tym szukałam wszędzie to trochę przesadziłaś... wystarczyło wpisać w google i proszę bardzo http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/p%F3%B3mi%EAsne/schab-faszerowany.html jest to jeden z wielu wyników jaki się ukazał. Nie mam nic przeciwko prośbom o pomoc, ale nie róbcie z siebie zupełnie bezradnych...

Re: Pomocy Szukam przepisu na Schab faszerowany mięsem mielonym!

Napisał(a): Gość -

W starych książkach kucharskich znajdują się takie przepisy - mam w domu dwie bardzo stare książki i w każdej z nich coś takiego jest :] . Zrobię to danie, i umieszczę na Smakerze wkrótce :]

Re: Pomocy Szukam przepisu na Schab faszerowany mięsem mielonym!

Napisał(a): Gość -

Potwierdzam, że po wpisaniu w google nazwy potrawy wychodzi dużo przepisów na faszerowany schab. To niemożliwe, że nic nie znalazło. Może zrobiłaś literówkę wpisując do okienka wyszukiwarki...

Re: Pomocy Szukam przepisu na Schab faszerowany mięsem mielonym!

Napisał(a): Gość -

Ja robię tak:
schab przecinam na 3 (taki ślimak), oprószam przyprawami, oraz lekko smaruję musztardą, odkładam na noc do lodówki. Mielone lekko przyprawiam. Rozwinięty schab smaruję majonezem, posypuję pietruszką, rozkładam ser w plastrach i mięso mielone. Zwijam, zawijam w folię spożywczą i do pieca na ok 2 godziny. Podaję z ciemnym sosem pieczeniowym. Pycha. SMacznego!

Re: Pomocy Szukam przepisu na Schab faszerowany mięsem mielonym!

Napisał(a): Gość -

Witam, jeśli chodzi o farsz to proponuję połączenie mielonej łopatki z odrobiną mielonego surowego boczku, np. 500g mięsa, 100g boczku, przez to schab po upieczeniu będzie soczysty. Natrudniejsze w tym jest odpowiednie podcinanie schabu w ten sposób,że wygląda jak rozwinięty rulon. Trzeba też wiedzieć ile ma być tego schabu,bo po upieczeniu ok.30% będzie mniej.
Pozdrawiam

Re: Pomocy Szukam przepisu na Schab faszerowany mięsem mielonym!

Napisał(a): Gość -

Do faszerowania schabu używałam różnych kombinacji mielonego, ale ostatnio pozostałam przy mielonym udźcu z indyka. Doprawianie bazowe jest takie jak na kotlety mielone. Dodatek bułki tartej namoczonej w mleku lub wodzie pozwala na zachowanie wilgoci. Do mięsa bazowego stosowałam różne dodatki: pieczarki, grzyby leśne, paprykę, żółty ser, a na ostatnie święta robiłam ze śliwkami. Przyprawianie płata schabowego (pieprz i sól) w zależności od warianu dodatków: papryka słodka i ostra, czosnek, majeranek, prowansalskie, jałowiec. Na płat schabu (1kg) wykładam przyprawione mielone (0,5-0,8kg) równo rozsmarowuję i ciasno roluję. Ciasno zawijam w natłuszczoną folię aliminiową (rulon będzie równy) i dodatkowo wkładam do rękawa foliowego. Piekę klasycznie: 180 stopni z termoobiegiem, na ruszcie, tyle czasu ile waży (1kg=1godz). Folię aluminiową zdejmuję dopiero po ostudzeniu mięsa. Pieczeń jest soczysta i pachnąca i nie ma żadnych ubytków wagowych. Pokrojona w cienkie plastry dobrze się sprawdza na zimno, a w wersji obiadowej grube plastry na gorąco.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Pomocy Szukam przepisu na Schab faszerowany mięsem mielonym!

Reklama