× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Ryba miruna (30)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 72840

Re: Ryba miruna

Napisał(a): Gość -

Nie wiem jak miruna, ale spróbuj tilapię, jest pyszna, smakiem przypomina pangę, ale w przeciwieństwie do niej ma zachowane wszystkie właściwości .Na pewno będziesz zadowolona, tilapia jest do kupienia prawie w każdym supermarkecie i jest niewiele droższa od pangi, a naprawdę super. Polecam !!!

Re: Ryba miruna

Napisał(a): Gość -

Tilapia jedzie z Panga na jednym wózku, nie wiem jaki sens jest jedzenia takiej ryby, walory smakowe raczej bardzo przeciętne, a wartości odżywczych 0.
Miruna to również hodowlany gniot, poszukaj czegoś naszego w sklepie lub hurtowni:

czy nie można kupić ryby znanej, która w Polsce jest popularna, tylko kombinować z jakimiś azjatyckimi badziewiami?

Re: Ryba miruna

Napisał(a): Gość -

Panek Tilapia jedzie z Panga na jednym wózku, nie wiem jaki sens jest jedzenia takiej ryby, walory smakowe raczej bardzo przeciętne, a wartości odżywczych 0.
Miruna to również hodowlany gniot, poszukaj czegoś naszego w sklepie lub hurtowni:

czy nie można kupić ryby znanej, która w Polsce jest popularna, tylko kombinować z jakimiś azjatyckimi badziewiami?

Nadal się z Tobą zgadzam.Ryby rodzime to jest to.Wg mnie dorsz jest wspaniałą rybą,alternatywą między rybami tanimi a drogimi.Kawał ścisłego mięsa.Z ryb morskich również śledzie są kapitalne,tłuste,białe ryby,niestety przez Polaków widziane generalnie pod postacią marynowanych śledzików.Łosoś bałtycki to inna historia,rzadko spotykany ,ale bardzo pyszny,tylko 2 razy miałam przyjemność delektować się tą wspaniałą rybą.W niczym nie przypomina tzw.łososia norweskiego,jest jasny,żółtawy ( dzika ryba),norweski zyskuje kolor dzięki karotenowi....Ten jednak też spożywam,wolę niż świńskie mięso.A szproty i sardyny świeże.....mniam....:)
Osobiście nie pogardzę też karmazynem,całkiem niezła rybka.O tuńczykach i halibutach nie wspomnę-inna półka.
Istnieje też taka ryba jak kergulena,kupuje się ją w całości,zawsze dziwiło mnie,że tak niesamowicie biała.... teraz doczytałam,że jest pozbawiona hemoglobiny,więc nadaje się dla ludzi (dzieci) ze skazą białkową.Osobiście polecam,naprawdę smaczna.

Re: Ryba miruna

Napisał(a): Gość -

witam.ja bardzo czesto robie rozne rybki.bardzo smaczna jest kargulena ja wole te male niz te wieksze ma ona pyszne zwarte mieso i nie ma prawie osci.nastepna rybka jaka lubie to halibut pitem pstrag losos ale i nie pogardze karpikiem za ktorym tez przepadam i tez musi byc maly. jesli chodzi o tilapie to jest to ta ryba co jej filety mrozone sa czerwonawe??hmm chyba dobrze pamietam.raz ja jadlam i smakowo nawet ok.ale szczerze mowiac wole kupowaqc ryby swieze w malym osiedlowym sklepiku i mam pewnosc ze sa naprawde swieze niz te mrozone pokryte kilogramami lodu.pozdrawiam

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Ryba miruna

Reklama