× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

SMAŻENIE KARPIA (14)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 3082

Re: SMAŻENIE KARPIA

Napisał(a): Gość -

znaczy że nie była dobrze rozgrzana frytkownica. Ma być na temperaturę jak do frytek nie jak do ryb. Nie wolno trzymać za długo. Zrobiłaś coś źle to tak samo jakbyś chciała powiedzieć że pączek był niesmaczny bo nasiąkł olejem.

Re: SMAŻENIE KARPIA

Napisał(a): Gość -

Solę i obtaczam karpia tylko w mace . Obsmażam chwilkę na gorącym tłuszczu z kazdej strony. Do żaroodpornego naczynia leję otrochę oleju i wrzucam pokrojony czosnek układam karpia . Na każde dzwonko nakładam troche masła i zapiekam go w piekarniku około pół godziny jest naprawdę królewski.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: SMAŻENIE KARPIA

Reklama