Clafoutis z jagodami

4 małe foremki do zapiekania lub jedną większą posmarować masłem.

Clafoutis z jagodami
Clafoutis z jagodamimateriały prasowemateriały prasowe

Składniki:

  • 200 g twarożku kanapkowo - sernikowego np. Mój Ulubiony
  • 150 ml mleka
  • 2 jajka
  • 50 g mąki
  • 50 g cukru pudru
  • 250 g jagód lub borówek amerykańskich
  • masło do natłuszczenia foremek

Sposób przygotowania:
4 małe foremki do zapiekania lub jedną większą posmarować masłem. Twarożek, mleko, jajka, cukier i mąkę zmiksować na gładką masę, wylać do foremek, na wierzchu ułożyć owoce, zapiekać ok 20 minut w 190 stopniach C. Podawać na ciepło, oprószone cukrem pudrem.

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas