Mus malinowy z listkami mięty

Galaretkę rozpuść w 400 ml gorącej wody, wystudź, wstaw do lodówki.

Składniki na 2 porcje:

  • 80 dag malin
  • opakowanie galaretki malinowej
  • 25 dag jogurtu greckiego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • listki mięty

Reklama

Sposób przygotowania:


1. Galaretkę rozpuść w 400 ml gorącej wody, wystudź, wstaw do lodówki. 50 dag malin rozgnieć widelcem. Jogurt zmiksuj z cukrem i malinami. Dodaj tężejącą galaretkę, wymieszaj.

2. W foremkach układaj na zmianę trochę masy i malin. Wstaw do lodówki na kilka godzin.

3. Przed podaniem foremki zanurz na chwilę w gorącej wodzie. Wyjmij, przykryj talerzem, odwróć foremkę do góry dnem i wyjmij deser. Udekoruj świeżymi malinami i listkami mięty.

Czas przygotowania: około pół godziny

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje