Tarta z kremem

Ciasto rozwiń, wyłóż do formy na papier do pieczenia, zrób wyższy brzeg.

Składniki na 8 porcji:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 jajka
  • łyżka mleka
  • 7 brzoskwiń
  • 30 dag serka kremowego
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 200 ml śmietany 36%
  • 2 łyżki cukru pudru + do posypania

Reklama

Sposób przygotowania:


1. Ciasto rozwiń, wyłóż do formy na papier do pieczenia, zrób wyższy brzeg. Środek ponakłuwaj widelcem. Jajko roztrzep, wymieszaj z mlekiem, posmaruj brzegi ciasta. Piecz przez 30 minut w temperaturze 200°C.

2. Brzoskwinie umyj, przekrój na połówki i usuń pestki. Serek wymieszaj z jajkiem oraz przesianym cukrem pudrem. Wyłóż go na środek ciasta. Na wierzch ułóż połówki brzoskwiń. Piecz przez 20 minut w temperaturze 200°C, a następnie wyjmij i wystudź. Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodając łyżkę przesianego cukru pudru. Zrób z niej kleksy na wierzchu ciasta, a następnie posyp wszystko cukrem pudrem.

Czas przygotowania: ok. 70 minut

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje