Drinki na Halloweenową imprezę

Troszkę makabryczne, troszkę śmieszne - drinki utrzymane w halloweenowym klimacie ubarwią imprezę i zaskoczą gości.

Odnóża wielkiego pająka wystające z kieliszka, a może oko pływające na jego dnie? To nie do pomyślenia, chyba że... akurat mamy Halloween!

Dead Eye Martini


Reklama

Składniki na 4 kieliszki:

  • 8 małych rzodkiewek
  • 4 zielone oliwki nadziewane papryką
  • 6  łyżek zielonego likieru melonowego
  • 175 ml ginu
  • 4 łyżki Wermutu
  • 4 łyżki soku z białych winogron
Przygotowanie:

Rzodkiewki cieniutko obrać (zostawić odrobinę czerwonego). Z jednej strony wydrążyć dziurkę i umieścić w niej pół oliwki. Likier, gin, wermut i sok wstrząsnąć w shakerze. Rzodkiewki umieścić w kieliszkach i wlać koktajl.


Czas przygotowania: 15 minut

Jedna porcja zawiera: 710 kJ/170 kcal

 


Bloody Sunrise

Składniki:

  • 1 łyżka syropu cukrowego
  • 1 łyżeczka + 4 łyżki Grenadyny
  • 350 ml soku pomarańczowego
  • 175 ml zimnej Tequili
Przygotowanie:

Syrop zagotować z łyżeczką grenadyny tak, aby powstał gęsty płyn. Ostudzić. Cienkim pędzelkiem nałożyć na brzegi szklaneczki.

Do kieliszków nalać po łyżeczce grenadyny. Sok połączyć z tequilą i powoli wlewać po łyżeczce tak aby powstała warstwa. Natychmiast podawać.

Czas przygotowania: 15 minut Jedna porcja zawiera 1000 kJ/239 kcal


 

Black Widow's Trap

Składniki na 4 kieliszki:

  • 50-75 g gorzkiej czekolady
  • 250 ml białego rumu kokosowego
  • 250 ml soku ananasowego
  • 4 łyżki kremu kokosowego (likieru)
  • 4 łyżki bitej śmietany
 Przygotowanie:

Czekoladę pokroić i roztopić w gorącej kąpieli. Lekko ostudzić, nałożyć do szprycy do dekoracji i narysować pajęczą sieć wewnątrz kieliszków. Odstawić w chłodne miejsce. Rum, sok ananasowy, krem kokosowy i śmietanę połączyć, wlać do szklaneczek. Natychmiast podawać.


Czas przygotowania: 15 minut

Jedna porcja zawiera: 1170 kJ/279 kcal

 

Dracula's Kiss

Składniki na 4 porcje:

  • lukrecja
  • 250 ml soku żurawinowego
  • 3 łyżeczki grenadyny
  • 250 ml czarnej wódki
 Przygotowanie:

Lukrecję pokroić na 16 kawałków o ok. 5 cm długości. Sok żurawinowy połączyć z grenadyną i rozlać do szklaneczek. Paski lukrecji zawieszać na krawędzi. Wódkę wlewać ostrożnie po trzonku łyżeczki, natychmiast podawać.



Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje