Drobiowe szaszłyki z warzywami

Mięso pokrój w kostkę ok. 2x2 centymetry.

Składniki dla 2 osób:

  • 300 g piersi kurczaka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 2 średnie cebule
  • 1 cukinia
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
  • 3-4 łyżki oliwy

Reklama

Sposób przygotowania:

Mięso pokrój w kostkę ok. 2x2 centymetry. Papryki pokrój w podobnej wielkości kawałki, cukinię w centymetrowe plastry, a cebule w ćwiartki. Nadziewaj na drewniane patyczki do szaszłyków mięso na przemian z warzywami. Gotowe szaszłyki oprósz solą, pieprzem i ziołami. Smaż przez ok. 3 minuty z każdej strony na patelni z dobrze rozgrzanymi 3-4 łyżkami oliwy. Do oliwy możesz dodać zmiażdżony ząbek czosnku albo dosypać łyżeczkę wędzonej papryki - to podkręci aromat dania.

Czas przygotowania: ok. 15 minut + pieczenie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje