Muffiny z gorzką czekoladą

Doskonałe na podwieczorek.

Składniki:

  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 60 g masła
  • 175 g kakaowych herbatników
  • łyżka płynnego miodu
  • 1/2 szklanki wiśni kandyzowanych oraz kilka do dekoracji

Reklama

Przygotowanie:
1. Przygotuj 30 papierowych papilotek i ułóż je na blasze do pieczenia. Pokrusz w misce herbatniki. Posiekaj wiśnie.

2. Posiekaj czekoladę i masło. Przełóż je do rondelka i rozpuść, mieszając na małym ogniu. Na koniec dodaj miód.

3. Zdejmij rondelek z ognia i dalej mieszając, dodaj herbatniki i wiśnie.

4. Przełóż masę do papilotek, udekoruj kawałkami wiśni pozostawionymi do dekoracji. Odstaw, aby wystygły (20 minut).

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje