Kuchnia

  • Kuchnia

    Przysmak cebulowy

    2 cebule; 1 pęczek dymki; 40 dag marchwi; 3 łyżki masła; 1 i 1/4 l. rosołu instant; 2 gałązki tymianku; 3 kromki chleba razowego bez skórki; 4 łyżki tartego...

  • Reklama

  • Kuchnia

    Krem brokułowy z łososiem

    75 dag brokułów; 15 dag wędzonego łososia; 1 łyżka masła; 1,5 l. rosołu instant; 1 ząbek czosnku; 3 łyżki płatków migdałowych; 100 g śmietany kremówki; sól,...

  • Kuchnia

    Kruche pierożki z pieczarkami

    1 i 3/4 szklanki mąki; 4 jajka; 1 żółtko; 120 ml kwaśnej śmietany; 8 dag ryżu; 4 łyżki masła; 12 dag pieczarek; 1/2 pęczka natki pietruszki; sól, pieprz.

  • Kuchnia

    Kolorowe rureczki

    2 puszki tuńczyka w sosie własnym; 40 dag makaronu rurki; 3 średnie marchewki; 2 średnie cebule; 2 szklanki rosołu instant; 3 łyżki masła; 2 łyżki...

  • Kuchnia

    Faszerowany karp w galarecie

    2 karpie po ok.1 kg; 2 cebule; 1/2 selera; 2 marchewki; sól, pieprz; ziele angielskie; 2 czerstwe bułki; 3/4 szklanki mleka; 2 jajka; 3 łyżki posiekanej...

  • Kuchnia

    Muślinowy homar

    2 świeże lub mrożone homary; 1 główka sałaty; 2 owoce mango; 2 grapefruity; pęczek koperku; sok z 2 cytryn; 20 dag gęstego majonezu; 80 ml białego wytrawnego...

  • Kuchnia

    Gulasz wołowy z papryką

    80 dag wołowiny; 50 dag cebuli; 2 ząbki czosnku; 5 dag wędzonej słoniny; 2 łyżki tłuszczu; 3 łyżki słodkiej papryki; 1 łyżeczka ostrej papryki; 1/2 łyżeczki...

  • Kuchnia

    Relish warzywny

    50 dag brokułów; 25 dag cukinii; 2 ząbki czosnku; 2 szalotki; 25 dag żółtej i czerwonej papryki; sól; 20 dag cukru; 125 ml octu winnego; 1 łyżeczka ziaren...

  • Kuchnia

    Domowe lody waniliowe

    Na 1 litr lodów: 2 szklanki mleka; 1 szklanka śmietany kremówki; 6 żółtek; 1 szklanka cukru pudru; 2 łyżeczki cukru waniliowego.

  • Kuchnia

    Pachnące kotlety wieprzowe

    4 kotlety wieprzowe z kością; 1 mała cebula; 1/2 pęczka natki pietruszki; 2 łyżki octu ziołowego; 2 łyżki białego, wytrawnego wina; 1 łyżka posiekanych ziół...

  • Kuchnia

    Pstrąg cytrynowo-ziołowy

    4 świeże pstrągi; 8 plasterków boczku; 8 ząbków czosnku; 1 łyżka oliwy; 2 cytryny; 1 pęczek tymianku; 4 gałązki świeżej szałwii; 1 gałązka świeżego...

  • Kuchnia

    Rolada szpinakowa

    1 kg świeżego szpinaku; 2 szklanki mąki; 50 dag pieczarek; 3 jajka; 3 cebule; 5 dag żółtego sera; 200 ml śmietany kremówki; 1 szklanka rosołu instant; 4 dag...

  • Kuchnia

    Nadziewane kalarepki

    4 średnie kalarepki; 40 dag mięsa mielonego; 1 czerstwa bułka; 1 cebula; 1 jajko; 8 dag przerośniętego boczku; sól, biały pieprz; 1/2 łyżeczki słodkiej...

  • Kuchnia

    Francuski placek warzywny

    20 dag mąki - 10 czubatych łyżek; 5 płaskich łyżek masła - 10 dag; 6 jajek; 50 dag czerwonej i zielonej papryki; 2 cebule; 1 puszka pomidorów bez skórki; 15...

  • Kuchnia

    Sałatka miłości

    1 średni seler; 1 duże jabłko; 20 dag łuskanych orzechów włoskich; 1 szklanka śmietany; 2 łyżki majonezu; sok z 1 cytryny; pół łyżeczki cukru; szczypta soli.