Naleśniki z bobem i kiełbasą

Pożywne i smaczne.

Składniki:

Reklama

- szklanka mleka,
- 4 jajka,
- 15 dag mąki,
- cukier sól pieprz,
- 80 dag bobu cebula,
- 2 łyżki oleju szklanka śmietany kremówki,
- natka pietruszki,
- 10 dag kiełbasy Przygotowanie:

Odłożyć czubatą łyżkę mąki. Jajka utrzeć z mlekiem i pozostałą mąką. Przyprawić do smaku solą i odrobiną cukru. Ciasto odstawić do napęcznienia. Bób wyłuskać, cebulę posiekać i podsmażyć razem na gorącym oleju, oprószyć pozostawioną mąką. Gdy się zrumieni, wlać śmietanę i dusić 15 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekaną natkę. Kiełbasę pokroić w cienkie ukośne plastry. Na patelni smażyć porcjami po kilka plasterków kiełbasy, wlewać na nie ciasto naleśnikowe, smażyć na złoty kolor z obu stron. Naleśniki przełożyć na talerze. Podawać z bobem w śmietanie.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: szklanka | jaja | naleśniki | bób

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje