Panierowana rolada z żółtego sera

Kompozycja dla wielbicieli sera.

Składniki:
2 jajka
10 dag bryndzy
2 łyżka stołowa kaszy mannej
2 ząbki czosnku
sól
szczypta pieprzu mielonego
15 dag tartego żółtego sera, typu parmezan
15 dag tartego sera gouda
mąka
bułka tarta
olej
W dniu poprzednim wymieszać 1 jajko, bryndzę, kaszę, wyciśnięty czosnek, sól i mielony pieprz do konsystencji kremowej. Starte sery przy stale mieszając roztopić na ogniu i wylać na folię aluminiową. Po wystygnięciu do letniej temperatury rozwałkować jak ciasto na cienko i posmarować nadzieniem. Zwinąć całość jak strucle i zapakowaną w folii aluminiowej włożyć do lodówki. Bezpośrednio przed pieczeniem pokroić roladę z sera i panierować w mące, jajku i bułce tartej. Zarumienić po obu stronach na w bardzo gorącym oleju. Podawać do stołu w sosie majonezowym lub innym wg smaku.

Reklama

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: rolada | potrawy wegetariańskie | ser

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje