Pyszne dania z kurkami

Podpowiadamy, jak przyrządzić te wspaniałe grzyby.

Tortilla z kurkami

Reklama

 Składniki na 4 porcje:

  • 1 kg ziemniaków
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 4 jajka
  • sól
  • 500 g kurek
  • 2 zielone cebulki
  • 2 małe pomidory
  • 70 g bekonu
  • 20 g masła
  • pieprz
 

Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plastry. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać trochę oleju i smażyć ziemniaki przez ok. 8 minut. Dodać cebulę. Jajka roztrzepać, doprawić ¼  łyżeczki sol i wlać do ziemniaków. Trzymać na małym ogniu, aż jajka się zetną. Cebulkę drobno pokroić. Z pomidorów usunąć pestki, miąższ pokroić na cząstki, bekon pokroić w kostkę.  Kurki smażyć na maśle, dodać pomidory, cebulę i bekon. Doprawić solą i pieprzem. Nałożyć na tortillę.

 

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje