Roladki naleśnikowe

Z ziołami i wędzoną szynką.

Składniki:

Reklama

- 2 jaka,
- 1 łyżka oleju,
- 1 szklanka mąki,
- 0,5 szklanki mleka,
- woda do konsystencji,
- szczypta soli,
- płaska łyżeczka cukru,
- 20 dag białego sera,
- 2 łyżki siekanych ziół: natka pietruszki, bazylia,
- 20 dag plastrów szynki wędzonej,
- kilka liści sałaty,
- 1 mały ząbek czosnku,
- kilka listków ziół do dekoracji,
- sól, pieprz,
- oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Jajka, olej, mąkę, szczyptę soli, cukier i mleko zmiksować, wody dodać tyle, aby uzyskać konsystencję śmietany. Naleśniki smażyć na rozgrzanej patelni lekko wysmarowanej olejem. Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Ser rozkruszyć, dodać zioła, czosnek i wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Na naleśnikach rozłożyć plastry szynki, rozsmarować ziołowy serek i zwinąć roladkę. Przed podaniem pokroić, dekorować listkami ziół. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: naleśniki | wiosenna kuchnia

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje