KUCHNIA | Środa, 31 lipca 2013 (14:20)
Składniki: 250 g ziemniaków, laska wanilii, 100 g cukru, 150 g śmietany kremówki, 1 łyżka + 75 g masła, opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżka mąki, 15 g semoliny, 45 g mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka soli, żółtko, 8 dojrzałych moreli, 8 migdałów bez skórki, 3 łyżeczki likieru morelowego, 50 g bułki tartej, 1-2 łyżki miodu, cukier puder do posypywania
1 / 9
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Obrać przecisnąć przez praskę i dodać cukier waniliowy, mąkę, semolinę i mąkę ziemniaczaną. Wlać roztopione masło, dodać sól i żółtko i wyrobić na gładkie ciasto.
Źródło: Smacznego