× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Spaghetti po polsku

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Nasz sposób na makaron.

Zdjęcie

Spaghetti po polsku /Smacznego
Spaghetti po polsku
/Smacznego

Składniki:

- opakowanie makaronu spaghetti,
-1 cebula,

Reklama


- 4 pomidory,
- 40 dag białego tłustego twarogu,
- olej,
- 15 dag boczku wędzonego,
- ocet winny,
- sól, pieprz,
- pęczek natki

Przygotowanie:

1. Makaron wrzuć do posolonego wrzątku i gotuj 7-8 minut. W tym czasie pomidory opłucz, pokrój w półplasterki a cebulę w kosteczkę. Połowę cebuli wymieszaj z pomidorami. Dopraw na ostro solą i pieprzem. Sałatkę skrop olejem i octem, dodaj posiekaną natkę, wymieszaj. Odstaw na kilka minut.
2. Resztę cebuli i boczek pokrojony w paseczki przysmaż 3-4 min na 3 łyżkach oleju. Odcedzony makaron wymieszaj z sałatką. Polej wysmażonymi skwarkami, posyp pokruszonym serem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Makarony

Smacznego

Zobacz również

  • Oceń tekst

    Ocen: 8

Reklama

Skomentuj artykuł: Spaghetti po polsku

Przejdź do forum »

Wasze komentarze (4)

Dodaj komentarz
kucharz

~kucharz -

to stare polskie danie makaron z serem białym , boczkiem, cebula ,ziołami tylko pomidory jako nowy dodatek

gap

~gap -

to nie jest spagetti!

Wiekszy znawca

~Wiekszy znawca -

Ty Smakosz, idz i sobie ugotuj ziemniaki:D To danie wyglada super!

smakosz

~smakosz -

wygląda nieapetycznie a składniki boczek i twaróg....blee

Reklama