​Barbecue w stylu Tennessee: Schab w bekonie

Można go także przygotować w piekarniku.

 

Reklama

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 6 łyżek brązowego cukru
  • 6 łyżek musztardy Dijon
  • 4 łyżki Whiskey
  • 1,5 kg schabu
  • 30 plastrów bekonu
  • 1 linomka100 g keczupu
  • 1 łyżka sosu Worcester
  • 1 łyżka płatków chili

 

Przygotowanie:

Masło, 4 łyżki cukru, 4 łyżki musztardy I Whiskey gotować przez 3 minuty, odstawić, aby ostygło. Mięso głęboko naciąć (zostawić 2 cm), rozłożyć i każdą połówkę naciąć 2 razy. Mięso posmarować przygotowaną mieszanką, szczególnie w nacięciach, z powrotem zawinąć.

Schab obłożyć bekonem i obwiązać nicią. Odłożyć na ok. 2 godziny.

Na sos: z limonki zetrzeć skórkę, i wycisnąć sok, zmieszać je z 2 łyżkami cukru, keczupem, 2 łyżkami musztardy i sosem Worcester. Dodać chili w płatkach i gotować 3 minuty mieszając.

  Grill przygotować do grillowania pośredniego i grillować schab ok. 1,5 h, obracając.

W ciągu ostatnich 20 minut polewać sosem. Gotową pieczeń zawinąć na 5 minut w folię aluminiową.

Dowiedz się więcej na temat: schab

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje