× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Błyskawiczny pasztet

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Szybki, praktyczny przepis.

Zdjęcie

Błyskawiczny pasztet /Smacznego
Błyskawiczny pasztet
/Smacznego
Składniki na 6 porcji:

- 50 dag pieczeni,

Reklama


- 30 dag włoszczyzny,
- po 15 dag pieczarek i słoniny,
- cebula,
- 5 łyżek tartej bułki,
- 3 jajka,
- sól,
- pieprz

Przygotowanie:

Włoszczyznę oczyścić, obrać, ugotować, zemleć. Cebulę i pieczarki obrać, pokroić w kostkę. Słoninę też pokroić w kostkę. Na gorącą patelnię wrzucić słoninę, po kilku minutach cebulę i pieczarki, zrumienić, a potem zemleć. Pieczeń zemleć, dodać włoszczyznę, słoninę, jajka, przyprawy, wymieszać. Masę włożyć do wysmarowanej formy, piec w piekarniku ok. 40 min.

Artykuł pochodzi z kategorii: Mięsa

Smacznego
Więcej na temat:pasztety

Zobacz również

  • Panna cotta - doskonały finał posiłku

    Panna cotta - klasyczny deser włoskiej kuchni można przygotować błyskawicznie i jest doskonałym ukoronowaniem eleganckiego przyjęcia. Deser pochodzi z Piemontu i w ciągu około stu lat stał się... więcej

  • Oceń tekst

    Ocen: 3

Reklama

Skomentuj artykuł: Błyskawiczny pasztet

Przejdź do forum »

Twój komentarz może być pierwszy

Piszesz jako Gość

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.

Reklama