× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Błyskawiczny pasztet

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Szybki, praktyczny przepis.

Zdjęcie

Błyskawiczny pasztet /Smacznego
Błyskawiczny pasztet
/Smacznego
Składniki na 6 porcji:

- 50 dag pieczeni,

Reklama


- 30 dag włoszczyzny,
- po 15 dag pieczarek i słoniny,
- cebula,
- 5 łyżek tartej bułki,
- 3 jajka,
- sól,
- pieprz

Przygotowanie:

Włoszczyznę oczyścić, obrać, ugotować, zemleć. Cebulę i pieczarki obrać, pokroić w kostkę. Słoninę też pokroić w kostkę. Na gorącą patelnię wrzucić słoninę, po kilku minutach cebulę i pieczarki, zrumienić, a potem zemleć. Pieczeń zemleć, dodać włoszczyznę, słoninę, jajka, przyprawy, wymieszać. Masę włożyć do wysmarowanej formy, piec w piekarniku ok. 40 min.

Artykuł pochodzi z kategorii: Mięsa

Smacznego
Więcej na temat:pasztety

Zobacz również

  • Wołowina po burgundzku z makaronem fale

    W sobotę przypada Światowy Dzień Makaronu. Już teraz można zastanowić się, jaką potrawą ze zbożowym przysmakiem ukoronować to święto. Piotr Ceranowicz, podsuwa pomysł na wołowinę po burgundzku z... więcej

Reklama

Skomentuj artykuł: Błyskawiczny pasztet

Przejdź do forum »

Twój komentarz może być pierwszy

Piszesz jako Gość

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.

Reklama