Chrupiące roladki

Roladki w pysznym sosie.

Składniki na 6 porcji:

Reklama

- 6 sznycli wieprzowych,
- 6 dag wędzonego boczku,
- 6 łyżek serka ziołowego,
- 2 cebule,
- 2 jabłka,
- 60 dag białej kapusty,
- 200 ml białego wina,
- 200 ml soku pomidorowego,
- sok z cytryny,
- 20 dag śmietany kremówki,
- 2 łyżki jasnej zasmażki,
- łyżka masła lub margaryny ,
- sól, pieprz,
- olej do smażenia

Przygotowanie:

1. Sznycle opłukuję w zimnej wodzie, osuszam. Lekko rozbijam tłuczkiem. Posypuję solą, pieprzem, smaruję serkiem ziołowym. Zwijam, formując roladki. Spinam wykałaczkami. 2. Rozgrzewam w garnku olej, podsmażam roladki ze wszystkich stron. Dodaję pokrojoną w kostkę cebulę, smażę, aż się zeszkli. 3. Podlewam białym winem i sokiem pomidorowym, duszę ok. 15 minut. Zaciągam śmietaną, zagęszczam zasmażką. Gotuję, doprawiam do smaku. 4. Kapustę szatkuję, jabłka dzielę na cząstki, skrapiam sokiem z cytryny. Boczek kroję w kostkę, smażę na patelni. Dodaję jabłka, podduszam. 5. Topię w garnku masło lub margarynę. Wrzucam kapustę, smażę 10 minut. Doprawiam, mieszam z boczkiem i jabłkami. Przekładam z roladkami na półmisek. Sos podaję w sosjerce.

Dowiedz się więcej na temat: S.O.S. | jabłka | wieprzowina

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje