Filet z kurczaka z grzybami shitake i brokułami (dieta nowojorska)

Niskokaloryczne danie w 20 minut.

Składniki na 1 porcję:

- 200 g brokułów,
- 150 g grzybów shitake,
- sól,
- 4 gałązki tymianku,
- 150 g filetu z kurczaka,
- łyżka oleju,
- świeżo zmielony pieprz,
- rozgniecione ziarna kolorowego pieprzu

Reklama

Przygotowanie:

Brokuła podzielić na małe różyczki. Grzyby shitake poprzekrawać. Brokuła obgotować w osolonej wodzie przez 3 minuty. Osączyć na sicie, przelać zimną wodą. Żeberka patelni grillowej posmarować kilkoma kroplami oleju, patelnię rozgrzać. Filet oprószyć solą i pierzem i opiekać z obu stron po ok. 5 minut. Pozostały olej rozgrzać na patelni i smażyć grzyby przez 2 minuty, dodać tymianek (odłożyć trochę do dekoracji). Dodać brokuły. Przyprawić solą i pieprzem. Mięso podawać z warzywami i dekorować pozostałym tymiankiem.
Czas przygotowania: 20 minut
Jedna porcja zawiera: 1170 kJ/279 kcal

Dowiedz się więcej na temat: brokuły | grzyby | dieta | dieta nowojorska | kurczak | szybki obiad | szybkie dania

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje