Filet z kurczaka ze szparagami

W kilka minut.

Składniki na 1 porcję:

  • 5-6 szparagów
  • Filet z kurczaka (150 g)
  • 2 łyżki oleju
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 3 gałązki oregano
  • 3 łyżki greckiego jogurtu
  • Sól, pieprz, cukier
  • Plaster cytryny do dekoracji

Reklama

 Przygotowanie:
Olej rozgrzać na patelni, smażyć filet 8-10 minut z obu stron. 5 minut przed końcem smażenia dodać szparagi. Zioła posiekać, zmieszać z jogurtem, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Mięso i szparagi doprawić solą i pieprzem, podawać z sosem. Dekorować plasterkiem cytryny.



Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje