Karkówka z jabłkami

Proste i efektowne danie.

Składniki:

Reklama

- 75 dag schabu karkowego,
- 0,5 kg jabłek,
- 1 szklanka żurawiny,
- 1 cebula,
- 1 łyżka majeranku,
- kilka gałązek świeżego majeranku,
- sól, pieprz,
- olej do smażenia,
- kilka gałązek świeżego majeranku,
- 2 łyżka masła

Przygotowanie:

Karkówkę oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić na plasterki. Cebulę posiekać, jabłka pokroić na cząstki i usunąć gniazda nasienne, żurawinę przebrać. Na rozgrzanym oleju przesmażyć mięso z obu stron na lekko złoty kolor, oprószyć solą i pieprzem, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na tej samej patelni zeszklić cebulę, dodać jabłka, przesmażyć i połączyć z żurawiną, oprószyć majerankiem, solą i pieprzem i obłożyć karkówkę. Kawałki masła wyłożyć równomiernie do naczynia. Piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku ok. 30 min. Podawać oprószone listkami świeżego majeranku.
Czas przygotowania 2 h.
Przepis na 5 osób.

Dowiedz się więcej na temat: schab | wieprzowina

Reklama

Wyróżnij ten komentarz spośród pozostałych, niech zobaczą go wszyscy!

Aby wyróżnić ten komentarz wyślij SMS o treści KOLOR na numer

7271

I wpisz otrzymany kod w polu poniżej

Ok

Koszt całkowity SMS 2,46 PLN Nota prawna O co chodzi z wyróżnieniem?

Wasze komentarze (3)

Dodaj komentarz Sortuj

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje