× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

  • ×

    Treść dostępna również w wersji mobilnej
    na m.interia.pl oraz w aplikacjach na iOS i Android

  •  

    Karkówka z jabłkami

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Proste i efektowne danie.

Zdjęcie

Karkówka z jabłkami /Smacznego
Karkówka z jabłkami
/Smacznego

Składniki:

- 75 dag schabu karkowego,

Reklama


- 0,5 kg jabłek,
- 1 szklanka żurawiny,
- 1 cebula,
- 1 łyżka majeranku,
- kilka gałązek świeżego majeranku,
- sól, pieprz,
- olej do smażenia,
- kilka gałązek świeżego majeranku,
- 2 łyżka masła

Przygotowanie:

Karkówkę oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić na plasterki. Cebulę posiekać, jabłka pokroić na cząstki i usunąć gniazda nasienne, żurawinę przebrać. Na rozgrzanym oleju przesmażyć mięso z obu stron na lekko złoty kolor, oprószyć solą i pieprzem, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na tej samej patelni zeszklić cebulę, dodać jabłka, przesmażyć i połączyć z żurawiną, oprószyć majerankiem, solą i pieprzem i obłożyć karkówkę. Kawałki masła wyłożyć równomiernie do naczynia. Piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku ok. 30 min. Podawać oprószone listkami świeżego majeranku.
Czas przygotowania 2 h.
Przepis na 5 osób.

Artykuł pochodzi z kategorii: Mięsa

Smacznego
Więcej na temat:schab | wieprzowina

Zobacz również

  • Oceń tekst

    Ocen: 1

Reklama

Skomentuj artykuł: Karkówka z jabłkami

Przejdź do forum »

Wasze komentarze (3)

Dodaj komentarz
agnieszka

~agnieszka -

zrobiłam w ten weekend na urodziny syna - rewelacja :) !!!!!!! polecam !!!

miś

~miś -

Przepis dla 5 osób? ja bym to łyknął na jeden raz....heh!

FF

~FF -

wyglada smakowicie,musze wyprobowac :)

Reklama