Karkówka z pieca z ziemniakami

Pożywny i smaczny obiad.

Składniki na 6 porcji:

Reklama

  • 3 cebule
  • 3 marchewki
  • 750 g ziemniaków
  • 3-4 jabłka
  • 2 łyżki oleju
  • 6 plastrów karkówki
  • sól, pieprz
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 2 łyżeczki bulionu instant

Przygotowanie:

Warzywa i jabłka pokroić. Na rozgrzanym oleju olej obsmażyć plastry mięsa z obu stron po 2-3 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Mięso umieścić w brytfannie wraz z warzywami i jabłkami, ponownie doprawić, posypać majerankiem i wstawić do rozgrzanego piekarnika (200 st. C) na 1,5 h. Bulion rozpuścić w 0,5 l gorącej wody. Po pół godzinie polewać pieczeń. Można podawać udekorowane świeżym majerankiem.


Czas przygotowania: 120 minut

Jedna porcja zawiera: 2780 kJ/664 kcal


Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje