Panierowany w wiórkach

Pyszny schabowy.

Składniki:

  • 4 sznycle ze schabu
  • 10 dag wiórków kokosowych
  • puszka brzoskwiń
  • mała papryczka chili
  • czerwona papryka
  • cebula
  • olej
  • 2 łyżki oliwy
  • ocet winny
  • 4 plasterki żółtego sera
  • mieszanka ryżu
  • jajko
  • mąka
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:


Ryż ugotuj. Sznycle rozbij. Oprósz solą i pieprzem. Panieruj najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku a na koniec w wiórkach kokosowych. Smaż na złoto na oleju. Wyjmij z patelni. Sznycle ułóż w naczyniu żaroodpornym. Osącz brzoskwinie. 2 połówki pokrój w plasterki i ułóż na sznyclach. Przykryj paseczkami żółtego sera, zapiecz. Resztę brzoskwiń pokrój w kostkę, wymieszaj z drobno pokrojoną papryką, posiekaną chili i plasterkami cebuli. Skrop octem i oliwą. Dopraw solą i pieprzem. Sznycle podawaj z ryżem i sałatką.


Dowiedz się więcej na temat: Panierowany w wiórkach

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje