Reklama

​Pieczeń rzymska

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Elegancka i pyszna.

Zdjęcie

​Pieczeń rzymska /Smacznego
​Pieczeń rzymska
/Smacznego


Składniki na 4 porcje:

Reklama

  • 1 czerstwa bułka
  • 4 jajka
  • 800 g mieszanego mięsa mielonego
  • 1 łyżeczka średnio ostrej musztardy
  • Sól, pieprz
  • 150 ml bulionu
  • Łyżeczka maki
  • 1 łyżka sosu do pieczeni ciemnego (instant)
  • ½ pęczka natki pietruszki

Przygotowanie:

Bułkę namoczyć w zimnej wodzie. 3 jajka ugotować na twardo, obrać.

Bułkę odcisnąć, zmieszać z mięsem mielonym, jajkiem, musztardą i doprawić solą i pieprzem. Uformować pieczeń umieszczając w środku gotowane na twardo jajka. Umieścić na nasmarowanej tłuszczem blasze. Piec w temp. 200 st. C przez 1 godzinę.

Pieczeń zdjąć, a na blachę wlać 150 ml bulionu, wymieszać, powstały sos zlać, przecedzić i zagęścić sosem do pieczeni. Pieczeń posypać posiekana natką pietruszki i podawać z sosem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Mięsa

Smacznego
Więcej na temat:pieczeń rzymska

Zobacz również

Reklama

Skomentuj artykuł: ​Pieczeń rzymska

Przejdź do forum »

Wyróżnij ten komentarz spośród pozostałych, niech zobaczą go wszyscy!

Aby wyróżnić ten komentarz

wyślij SMS o treści KOLOR na numer

7152

I wpisz otrzymany kod w polu poniżej

Ok

DBAMY O JAKOŚĆ! WYROŻNIJ ZA 1,23 PLN

Koszt całkowity SMS 1,23 PLN Nota prawna

? O co chodzi z wyróżnieniem

Wasze komentarze: 17,

przeczytane przez: 25 osób Dodaj komentarz

Reklama

Reklama