Reklama

​Pieczeń rzymska

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Elegancka i pyszna.

Zdjęcie

​Pieczeń rzymska /Smacznego
​Pieczeń rzymska
/Smacznego


Składniki na 4 porcje:

Reklama

  • 1 czerstwa bułka
  • 4 jajka
  • 800 g mieszanego mięsa mielonego
  • 1 łyżeczka średnio ostrej musztardy
  • Sól, pieprz
  • 150 ml bulionu
  • Łyżeczka maki
  • 1 łyżka sosu do pieczeni ciemnego (instant)
  • ½ pęczka natki pietruszki

Przygotowanie:

Bułkę namoczyć w zimnej wodzie. 3 jajka ugotować na twardo, obrać.

Bułkę odcisnąć, zmieszać z mięsem mielonym, jajkiem, musztardą i doprawić solą i pieprzem. Uformować pieczeń umieszczając w środku gotowane na twardo jajka. Umieścić na nasmarowanej tłuszczem blasze. Piec w temp. 200 st. C przez 1 godzinę.

Pieczeń zdjąć, a na blachę wlać 150 ml bulionu, wymieszać, powstały sos zlać, przecedzić i zagęścić sosem do pieczeni. Pieczeń posypać posiekana natką pietruszki i podawać z sosem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Mięsa

Smacznego
Więcej na temat:pieczeń rzymska

Zobacz również

Reklama

Skomentuj artykuł: ​Pieczeń rzymska

Przejdź do forum »

Wyróżnij ten komentarz spośród pozostałych, niech zobaczą go wszyscy!

Aby wyróżnić ten komentarz

wyślij SMS o treści KOLOR na numer

7152

I wpisz otrzymany kod w polu poniżej

Ok

DBAMY O JAKOŚĆ! WYROŻNIJ ZA 1,23 PLN

Koszt całkowity SMS 1,23 PLN Nota prawna

? O co chodzi z wyróżnieniem

Wasze komentarze (17)

Dodaj komentarz
Gosia

~Gosia -

Pysznie wygląda, ja robiłam wczoraj chlebek mięsny(,kuchnia lidla,), mięso mielone, cukinia, oliwki, mozzarella, boczek i zapiekamy, pycha:)

belladonna

~belladonna -

PIECZEŃ RZYMSKĄ lubię,papieża rzymskiego nie lubię

Gabiśka

~Gabiśka -

Mmm pychotaa:** Słyszałam o tym i wiele razy probowałam ale jakos nie wychodziło tak samo:D Naprawde smaczne:)) Cała rodzina była zadowolona:*

Mariola1975

Obojętny Mariola1975 -

z jajkiem pieczeń jest najlepsza ,w Lidlu mięsko w promocji więc jutro robię pieczeń .

pol

~pol -

uuuu, pieczeń z jajkiem to moja babcia robi odkąd sięgam pamięcią..a przepis przywiozła z robót w Niemczech w czasie wojny..

smaczek

~smaczek -

Żadna nowość,przepis stary no może z jednym wyjątkiem PO CO dodawać mąkę?? Pozdrawiam

met

~met -

nic ciekawego. Nigdy tego nie lubiłam. Na ciepło do kitu, na zimno gorsze niz mielonka. Czym tu sie zachwycać? Lenistwem? Bo kotlety trzeba stac i smażyć. A to.... bleeee

ed

~ed -

taka pieczeń rzymską moja żona robi od lat

żarłok

~żarłok -

i co niby takiego nadzwyczajnego w tej pieczeni? dawali taką w szkolnych stołówkach, na koloniach i na wczasach... no i raczej trudno nazwać to danie "eleganckim"

rita

~rita -

Lepsze takie jedzenie, niż te śmieci serwowane serwowane na mieście.

Reklama

Reklama