Pulpety z kaparami

Obiad w 30 minut.

Składniki na 4 porcje:

- 50 dag mielonego mięsa z drobiu,
- 3 ząbki czosnku,
- 1 jajo, 1 bułka,
- 1 czerwona papryka,
- 2 łyżki oleju,
- 2 łyżki kaparów,
- sól, pieprz,
- natka pietruszki

Przygotowanie:

Natkę pietruszki i ząbki czosnku drobno posiekać. Bułkę namoczyć w wodzie. Do mięsa dodać rozdrobniony czosnek, natkę, jajko, odciśniętą bułkę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Formować z niej okrągłe pulpety, które następnie ugotować na parze. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać olej, wrzucić paprykę i udusić ją na małym ogniu. Włożyć do rondla ugotowane pulpety, podgrzać, dodać kapary. Chwilę dusić wszystko razem. Gotowe danie podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Czas przygotowania: 30 minut

Reklama

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: mięso mielone | drób

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje