Rolada z boczku

Na zimno.

Składniki:

- 1,3 kg surowego boczku (płaski kawałek),
- 30 dag mięsa mielonego,
- 3 łyżki bułki tartej,
- jajko,
- olej do smażenia,
- cebula,
- 20 dag pieczarek,
- sól, pieprz,
- majeranek, słodka papryka

Przygotowanie:

Z boczku odetnij skórę. Boczek natnij tak, aby dał się rozłożyć jak książka., oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Półplasterki pieczarek i posiekaną cebulę przesmaż na oleju. Przestudź. Wymieszaj z mięsem mielonym, jajkiem i bułką tartą. Masę dopraw solą, pieprzem, majerankiem i papryką. Rozsmaruj na boczku. Zwiń roladę. Zwiąż. Ułóż w natłuszczonej brytfance. Oprósz majerankiem i papryką. Piecz około 70 minut w temperaturze 180 st. C. Podawaj na zimno z ćwikłą i marynowanymi grzybkami.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje