​Roladki drobiowe z musem z groszku

Idealny obiad.

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka
  • Pęczek zielonej cebulki
  • Natka pietruszki
  • 25 g tartego parmezanu
  • 200 g twarożku
  • 25 g szynki
  • Łyżka bułki tartej
  • Sól, pieprz
  • 1 łyżka oleju
  • 2 gałązki mięty
  • Mała cebula
  • 1 łyżka masła
  • 400 g mrożonego groszku
  • 100 ml bulionu

Reklama

Przygotowanie:

  Filety poprzekrawać w poprzek i rozbić tłuczkiem do mięsa. Natkę pietruszki posiekać, zmieszać z twarożkiem, parmezanem, pokrojoną szynką, solą i pieprzem. Masę rozdzielić na oprószone solą i pieprzem filety, dodać zieloną cebulkę, zwijać roladki i spinać wykałaczkami.

Smażyć na rozgrzanym oleju 8-10 minut, obracając. Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na maśle. Dodać groszek i bulion i gotować 5 minut. Zmiksować na mus. Doprawić solą pieprzem i miętą. Rolady podawać z musem z groszku.

Dowiedz się więcej na temat: drób | kurczak | roladki | ​Roladki drobiowe z musem z groszku

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje