Roladki indycze

Składniki na 4 porcje: 4 sznycle z indyka, 1 marchewka, 1 por, sól, pieprz, mielona kolendra,1 łyżka pikantnej konfitury z mango (do mięs), 1 ząbek czosnku, kawałek imbiru wielkości orzecha włoskiego, 1 papryczka chili, 2-3 łyżki oleju, 375 ml bulionu warzywnego (może być z kostki), 1 puszka mleka kokosowego, 1-2 łyżki pasty curry, 1 łyżka jasnego sosu pieczeniowego (z torebki) , listki kolendry do dekoracji.

1Sznycle lekko rozbić. Oprószyć solą, pieprzem i mieloną kolendrą. Marchewkę obrać, por oczyścić. Warzywa pokroić w cienkie słupki. Płaty mięsa posmarować konfiturą z mango. Rozłożyć na nich warzywa i ciasno zwinąć. Roladki spiąć wykałaczkami.

Reklama

2 Imbir i czosnek obrać, drobno posiekać. Chili rozciąć, pozbawić pestek, pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć na nim roladki, często obracając, by ładnie się zrumieniły ze wszystkich stron. Dodać imbir, czosnek i chili. Podlać bulionem i mlekiem kokosowym. Gotować około 10 minut.

3 Wyjąć mięso. Do sosu dodać pastę curry i sos pieczeniowy, wymieszać. Doprowadzić do zagotowania, ewentualnie doprawić. Roladki udekorować listkami kolendry, podawać z sosem.

Dowiedz się więcej na temat: mięso | obiad | przepisy

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje