Roladki z grilla

Z indyka.

Składniki na 54 porcje:

  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cukinie
  • 2-3 czerwone papryki
  • 7 łyżek oleju
  • Sól, pieprz
  • 300 g ananasa
  • Pęczek pietruszki
  • 30 g parmezanu
  • 6 plastrów z filetu z indyka
  • 2 łyżki czerwonego pesto
  • 1 łyżeczka curry

Reklama

Przygotowanie:

Grill (z przykrywą) rozgrzać. Czosnek drobno posiekać. Cukinie pokroić w plastry, paprykę na kawałki. Warzywa umieścić w misce, dodać 3 łyżki oliwy, sól, pieprz, i czosnek, wymieszać.

Ananasa pokroić w cienkie plasterki. Natkę zmiksować z olejem, dodać starty parmezan, posolić. Mięso rozbić, oprószyć solą i pieprzem. 4 kawałki posmarować czerwonym pesto i pesto zrobionym z pietruszki, dwa pozostałe obłożyć ananasem i oprószyć curry. Zawinąć rolady i spiąć wykałaczkami. Warzywa ułożyć na tackach do grillowania. Mięso grillować najpierw 5-6 minut, a następnie, wraz z warzywami, grillować pośrednio przez 10-15 minut. Mięso zdjąć, roladki pokroić i podawać z warzywami.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje